След роднински бракове: Хабсбургите - пример за израждане

Геномът на Карлос II като на дете, заченато от брат и сестра
3 дек 2019 22:30, Елка Василева
45
След роднински бракове: Хабсбургите - пример за израждане
Снимка: Pixabay

ДНК анализ позволи на испански учени да потвърдят, че прословутата изпъкнала челюст на монарсите от династията Хабсбурги и други необичайни черти на лицата им са свързани с бракове между роднини, предаде ТАСС.

Изводите на генетиците са публикувани в британското сп. "Annals of Human Biology".

"Хабсбургската династия била сред най-влиятелните политически сили в Европа, но днес е известна най-вече като пример за израждане. За пръв път успяхме да покажем, че между израждането и издадената напред брадичка на Хабсбургите съществува директна генетична връзка", заяви Ронан Вилас от университета в Сантяго де Компостела.

Династията на Хабсбургите е смятана за една от най-могъщите управляващи фамилии в историята на Европа и света. Освен с удачните съюзи между династии тайната на успехите на Хабсбургите е свързана с това, че системно встъпвали в брак с роднини. Това позволило на Хабсбургската династия да задържи владенията си, но в дългосрочен план довело до израждане.

Последният й представител Карлос Втори бил засегнат от редица вродени заболявания и умрял на 38-годишна възраст. Историци отдавна смятат съдбата му за нагледен пример до какво водят браковете между роднини.

Наскоро Вилас и колегите му дешифрирали генома на Карлос Втори и установили, че по структурата си неговата ДНК не се различава от генома на дете, заченато между брат и сестра.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе не знам, ама като гледам английското кралско семейство всичките с кви галви и физиономии са е ясно защо им позволиха на младите принцове да си вземат красиви жени от простолюдието и да си намешат гените. Барем децата да са малко по-красиви. То от пречифтосване на всички тия батчеди няма как и да е друго.
32
1
 
1
 
! Отговори
рускиня преди 4 години
До сред българитетвоя коментар показва обратното ,че русофоби отдавна са най- засегнатите
31
5
 
9
 
! Отговори
сред българите преди 4 години
русофилите са най-изродени - за да ги назначат на висока длъжност руските им началници ги заженваха за рускиня или рускобляд, от това по-голямо *** няма.
30
3
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Поради какво, мислите, нашите приятели юдеите са толкова "красиви"?!
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
настанаха години да правим любов и с роднини,казал Карлос-2 и се шмугнал в леглото на сестра си.А знаете ли,че Фернандо-7 е имал огромен член,с който плашел жените и трябвало да му изработят специално приспособление за да може да прави секс нормално без да увреди партньорките си
28
2
 
14
 
! Отговори
Пълна глупост преди 4 години
Пълна глупост е,че кръвосмешението не води до ***. Това е видно и от животинския свят ,и от човешкия свят. Не случайно всички световни религии са наложили забрана за кръвосмешение - това хората са го установили по емпиричен път чрез проба-грешка. Друг е въпросът,че поради алчност да не се разпилее богатството тези табута са нарушавани от феодалите,мюсюслманската върхушка и евреите. Народите с малки популации в Средновековието също са изпатили - например скандинавците като цяло.
27
0
 
2
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
светата инквизиция на Луций
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ideqДайте да анализираме и мислите на Антонио Кутеф - кое се предавало по полов път?тя цялата им партия на кутевчетата е съставена от изврaтeняци.
25
3
 
2
 
! Отговори
men преди 4 години
ми да вище наш бат симо мадритския комарджия - типичен представител. а се чува че порко му е племенник, а яшар е копленце на прислугата и цар борис три както катва пената.
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има различни подходи. В Европа, още от неолита генетично се доказа, че в селищата жените са от поне 300км. Т.е. мъжът остава на място, а жената шенка. Това обуславя и патриархалната доминация в Европа. Съвсем различно е на изток при някогашните угори, днешни руснаци. Там карат всеки появил се в мъж да преспи с домакинята. Затова и до днес рускините са водещите в семейството. Четох, обаче за някакви тамили изолирани 3000години. Те се кръстосвали само с роднини и оцелелите днес са генетично здрави
23
2
 
22
 
! Отговори
Затова преди 4 години
Отначало се се кръвосмесявали династични фамилии,но после това е станало практика при аристократите,при евреите,при Мохамед и мюсюлманите при норвежците,шведите,датчаните,финландците...... То затова норвежците присвоявят чужди деца - генетично са изродени и износени.
22
1
 
4
 
! Отговори
Не знам как преди 4 години
е в Румъния, ама тук, в България в "някои" сайтове изчезва коментираното, примерно ако пишеш за "определени" дворове (не царски), и за разни "аграрни" дейности из тях. Свобода на словото, да га е+#!!! А при "комунизма", думат някои, думат и говорят, процъфтява бил езоповия език...
21
1
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ха ха!..Най-после една "обществена тайна" е изговорена на глас!..И не само въпросните са пример за кръвосмешение!!..-ДЕ ЩО ИМА "СВЕТОВЕН ЕЛИТ" е плод на роднинско СЪЕШВАНЕ!!!.."По съешването им ще ги познаете!"..Слава Богу,Твореца е предвидил изход от тая гнусота!..И изхода се казва:-"***"!!!!!!
20
2
 
22
 
! Отговори
Кики мики преди 4 години
а по отношение на онази група от населението - в Румъния ще гласуват закон, че който говори и пише против тях извършва престъпления и ще лежи в затвор!Смятайте какво се готви - ненационални държави и разнородно население което ще е покорно и няма да има вече вариант за революции и войни, щото ***, римляни, хипстъри и ИТта обща кауза нямат освен парата, а тя ще ходи при този който най-много слушка!
19
2
 
16
 
! Отговори
ideq преди 4 години
Обаче дъщерята на Симеончо Две се събра със съвсем друг чешит, и смешението си стана смешване, направо смехория Симеон-Хасан. Дайте да анализираме и мислите на Антонио Кутеф - кое се предавало по полов път?
18
2
 
13
 
! Отговори
до 17 преди 4 години
БП Църква забранява до ВТОРИ братовчеди! Забранява и някои ненужни неща, например 2-*** братя да вземат 2 сестри. Все пак е нещо.
17
12
 
24
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 4 години
То и при евреите е същата работа. А сега с джендърството и еднополовите бракове не ми се мисли какво ще пишат учените след 100 г. Ако изобщо човечеството оцелее дотогава. С тези безкрайни войни, които САЩ водят по света, с тази агресия на НАТО, не се знае в кой момент на някого няма да му издържат нервите. Тотален провал на човешкия вид. Брънки по носа, ушите, веждите, пъпа, езика, срамните устни и къде ли не. *** изрисувани чак по шията и лицето, за тялото да не говорим. УЖАС!!!
16
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българската църква забранява бракове до четвърти братовчеди,може би и другите църкви забраняват,но мюсулманите например се женят между братовчеди и в повечето случаи със същата цел - да си запазят общо имането.
15
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЛенин е бил бездетен,защото лицемерните западняци рано-рано са му теглили куршума и го убиват.Застрелва го Фейга Хаимовна Ройтблат,имали са намерение да убият Сталин и Молoтов.
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
никой не отнася нищо на оня свят евро*ейците така си пазят ценностите .